MONDO

AAK pas takimit me Escobar: Propozimi evropian e ka brenda njohjen “de-fakto”

aak-pas-takimit-me-escobar:-propozimi-evropian-e-ka-brenda-njohjen-“de-fakto”


Pas takimit me zëvendësndihmës sekretarin për çështje Evropiane dhe euroaziatike, Gabriel Escobar, partia opozitare AAK, ka dalë me komunikatë për media, ku e ka ripërsëritur qëndrimin e saj, pro planit evropian.

Aty thuhet se AAK, i jep mbështetje propozimit të BE-së, sepse në vete e ka njohjen “de-fakto” të shtetësisë së Kosovës, nga Serbia.

Në njoftim quhen shkurpamës ata që e kundërshtojnë marrëveshjen me Serbinë.

“Pa asnjë mëdyshje e kemi vlerësuar se është një marrëveshje që brenda vetes ka njohjen “defakto” të shtetit të Kosovës dhe që është interes nacional i yni! I kemi dhënë mbështetje këtij projekti pa kurrfarë kalkulimi partiak apo elektoral. Prandaj përpjekja e disa individëve, apo grupimeve të caktuara që këtë qëndrim të interesit nacional e shtetëror të Aleancës, ta vendosin në mozaikun e shkurtpamësisë së tyre, s’është gjë tjetër përpos mjerimi i tyre”, thuhet në njoftim.

Tutje në njoftim thuhet se AAK qëndron në krah të ShBA-së dhe BE-së për ta përmbyllur marrëveshjen me Serbinë.

The post AAK pas takimit me Escobar: Propozimi evropian e ka brenda njohjen “de-fakto” appeared first on Dukagjini.

The post AAK pas takimit me Escobar: Propozimi evropian e ka brenda njohjen “de-fakto” appeared first on Dukagjini.

Vittorio Rienzo

0 comments on “AAK pas takimit me Escobar: Propozimi evropian e ka brenda njohjen “de-fakto”

Leave a Reply

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: