FFK-ja reagon në lidhje me aktivitetet ilegale të klubeve serbe në Kosovë

0
113
ffk-ja-reagon-ne-lidhje-me-aktivitetet-ilegale-te-klubeve-serbe-ne-kosove

Federata e Futbollit të Kosovës ka reaguar në lidhje me zhvillimin e garave ilegale të futbollit nga ana e strukturave të Serbisë në territorin e vendit tonë.

Disa klube serbe vazhdimisht kanë zhvilluar aktivitet në Kosovë, por që kanë marrë pjesë në garat që i organizon Serbia, duke i injoruar ato kosovare.

Raportimet e fundit në media për zhvillimin e ndeshjeve garuese nga struktura ilegale të Serbisë brenda territorit të Kosovës, ndonëse në nivele amatore, janë shqetësuese dhe të papranueshme. FFK-ja edhe më herët i ka diskutuar këto dukuri brenda Këshillit për Sport dhe ka kërkuar ndërmarrjen e masave të menjëhershme. Aktivitetet e tilla e cenojnë autoritetin e FFK-së dhe sovranitetin e Kosovës në përgjithësi.

FFK-ja kërkon nga të gjithë faktorët relevant të shtetit, Këshilli për Sport dhe organet e rendit, që të ndërmarrin hetime urgjente dhe t’i ndalojnë aktivitetet e tilla ilegale dhe është e gatshme të ndihmojë me ekspertizë dhe mbështetje përmes mekanizmave të UEFA-s dhe FIFA-s.

Federata thekson se zhvillimi i garave është cënim i sovranitetit të Kosovës.

“FFK-ja edhe më herët i ka diskutuar këto dukuri brenda Këshillit për Sport dhe ka kërkuar ndërmarrjen e masave të menjëhershme. Aktivitetet e tilla e cenojnë autoritetin e FFK-së dhe sovranitetin e Kosovës në përgjithësi.

Tutje kërkohet nga organet kompetente që të hetojnë këto raste.

“Ne jemi të hapur për bashkëpunim dhe mbështetje për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, duke përfshirë edhe komunitetin serb, por nuk mund të lejojmë zhvillimin e aktiviteteve të strukturave ilegale, që në kundërshtim me rregullat e UEFA-s bëjnë organizim të ndeshjeve të futbollit brenda territorit të Kosovës. Andaj, do të bëjmë çdo gjë që është në kompetencat tona për t’i ndaluar këto aktivitete”.

Federata e Futbollit shpreh shqetësimin për moslicencimin nga ana e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit.

“Si duket pikërisht këto veprime të autoriteteve të Kosovës kundrejt pavarësisë së FFK-së i kanë trimëruar strukturat ilegale të Serbisë që të organizojnë aktivitete të futbollit në Kosovë”.

FFK kërkon edhe reagimin e UEFA-s.

“Do të reagojmë dhe do të kërkojmë intervenimin e UEFA-s, gjatë takimeve që do t’i ketë delegacioni i Kosovës në Kongresin e radhës të UEFA-s që do të mbahet nesër në Lisbonë të Portugalisë”.

The post FFK-ja reagon në lidhje me aktivitetet ilegale të klubeve serbe në Kosovë appeared first on Dukagjini.

The post FFK-ja reagon në lidhje me aktivitetet ilegale të klubeve serbe në Kosovë appeared first on Dukagjini.

valipomponi

Leave a Reply